De Spil

REST AND RELAXATION

OTTESSA
ma 14 okt 2024 20:30 - 21:00
ma 14 okt 2024
20:30 - 21:00
  • ma 14 okt 2024
    20:30 - 21:00
    De Spil, Roeselare
    de komedie

Met het populaire boek ‘Mijn jaar van rust en kalmte’ van Ottessa Moshfegh als inspiratiebron, zetten vier jonge vrouwen het leven op sluimerstand. Tussen slapen en waken. Ze zullen spelen in een bevroren landschap en steeds minder gehecht raken aan het leven. Ze zullen vanzelf helemaal verdwijnen, zoekend naar iets, elkaar misschien. Daarna zullen ze wakker worden en zien dat de wereld radicaal veranderd is. Dat is de hoop. Dat is de droom.
In de roman wil een jonge vrouw een jaar lang slapen. Ze kiest ervoor om zichzelf te verdoven vanuit een hardnekkig onvermogen zich te verhouden tot de wereld rondom haar. ‘REST AND RELAXATION’ is het antwoord van OTTESSA, het nieuw spelerscollectief dat geselecteerd werd voor Eigen Kweek.

Hoopvoller dan het boek kiezen ze voluit voor het leven.

‘REST AND RELAXATION’ kwam tot stand dankzij ‘Eigen Kweek’, een initiatief dat jonge makers ondersteunt bij het begin van hun artistiek traject. Veertien West-Vlaamse cultuurcentra schaarden zich achter dit initiatief en selecteerden deze productie uit een reeks projecten met West-Vlaamse banden. De voorstelling wordt gemaakt in De Spil. 



Eigen Kweek is een traject voor regionale talentontwikkeling van jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. 59 Vlaamse cultuurhuizen selecteren vier voorstellingen per seizoen i.s.m. met Trappelend Talent, met het oog op aanstormend talent.

credits

Spel en concept: Matilde Casier, Colette Goossens, Lilith Pas en Eliza Stuyck - Spelcoach: Kristien De Proost – Scenografie en techniek: Lars Uten - Dramaturgie: Abigail Gypens - Zakelijke leiding: Luca Persan -  Affiche: Malique Fye, Christine Clinckx en Liz Cornelis - Met dank aan TAZ, Vincent Company,  Campo en Bij de buren (CC Blankenberge, CC Wevelgem, De Spil Roeselare, CC Harelbeke, De Steiger Menen, CC Brugge, De Brouckère Torhout, CC Knokke-Heist, CC Casino Koksijde, De Schakel Waregem, Leietheater Deinze, Schouwburg Kortrijk, De Grote Post Oostende, Het Perron Ieper)

Productie en ondersteuning: Eigen Kweek en Trappelend Talent - Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap