De Spil
Yuri van der Hoeven

Terminator Too

Vervloet & De Studio
1ste + 2de secundair
do 24 okt 2024 13:40 - 14:40
do 24 okt 2024
13:40 - 14:40
  • do 24 okt 2024
    13:40 - 14:40
    1ste + 2de secundair
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • max: 200 toeschouwers

In ‘Terminator Too’ dompelen Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen zich onder in de wereld van Hollywood-blockbusters. Robbert en Ephraïm bricoleren een universum ineen waarin ze zelf de helden zijn. Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechtschoreografieën en een aanstekelijke soundtrack. Zo maken ze hun eigen film, de ultieme vlucht uit de realiteit.
Gaandeweg komen we te weten wat daarachter zit en merken we dat de spanning tussen de twee mannen groter en groter en de buitenwereld belangrijker en belangrijker wordt.

Een ode aan de fantasie, een uitnodiging tot ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur. Maar onderhuids schuilt een grimmige ondertoon. Waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld?

“De charme van deze publiekslieveling is dat hij het spelplezier en de ongebreidelde creativiteit laat primeren, zodat de voorstelling voortdurend je eigen verbeelding triggert.“
**** De Standaard

Yuri van der Hoeven

credits

Van en met Ephraïm Cielen en Robbert Vervloet - Dramaturgie: Ruth Mariën - Eindregie: Michai Geyzen - Choreografisch advies: Karolien Verlinden - Scenografie: Tom Jespers - Kostuum: Marie Dries - Muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken - Productieleiding: Eveline Verbist - Techniek: Thomas Stevens en Nele Verreyken - Productie: De Studio - Coproductie: tg Elektra, C-Mine en de Warande, i.s.m. Het Nieuwstedelijk, Laika en hetpaleis