• PiP
  • PiP
ma 22 feb 2021 > ma 19 apr 2021 podcast / luisterverhaal + familie 5+ gratis / linken vanaf 22/2 hier beschikbaar
De Spil

RADIO FIONA

3-delige kinderpodcast (5+) waar het theater weer tot leven komt

KATRIEN PIERLET & SOFIE PALMERS

beluister hier de drie afleveringen:

aflevering 1 

aflevering 2 

aflevering 3 

In de lege wandelgangen van een schouwburg is conciërge Fiona alleen achtergebleven. De schouwburg is dicht. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil.

Om de leegte in het gebouw - en in haar hart - te vullen, start Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona! Ze interviewt de dingen rondom haar; een huilende wc-borstel, de balletvloer van Vlaanderen, een manisch gordijn of Dramaturgino de huisdramaturg. Zo komt het theater weer even tot leven. Eventjes toch. Al is het misschien alleen maar in Fiona's hoofd.

Katrien Pierlet (o.a. Studio Orka) en Sofie Palmers (o.a. hetpaleis) nemen kinderen en hun ouders mee de theaterzaal in met een ode aan de krakende vloeren, verbeelding, mysterie en spelplezier.

Waarom applaudisseren we? Waarom mag je niet fluiten op het podium? Waarvoor dient dat souffleurshok nog? Wat is de mooiste lach? Waarom is de WC-borstel verdrietig? We spelen 'Het kwisje dat geen kwisje is' en het drankbonnetje wil graag even een oproep doen. En Regi geeft graag nog een speeltip mee.

3 afleveringen van ca 20 minuten

 

 

Idee en uitvoering: Sofie Palmers en Katrien Pierlet - Stemmen: Sofie Palmers, Katrien Pierlet, Tanya Zabarylo, Bill Barberis, Michaël Pas, Jo Jochems en Randi De Vlieghe - Muziek: Michiel Van Cleuvenbergen - Assistentie interview & montage: Ilse Cox - Montage: Wederik De Backer

Illustraties: Lies Ferny - Productie: Palmers & Pierlet vzw
 

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en in coproductie met vzw palmers & pierlet, CC Het Gasthuis, CC De Ploter, Froefroe, CC Strombeek, 30CC, met dank aan CC De Werft & CC ‘t Getouw.

 

Van ma 22 feb 2021 tot ma 19 apr 2021