2
za 10 okt 2020 muziek voorverkoop € 23
aan de deur € 25
vrijetijdspas € 12,5

schouwburg

Pärt Fratres / Beethoven 7° symfonie

SYMFONIEORKEST VLAANDEREN / EMMANUEL TJEKNAVORIAN / nieuwe datum

De Zevende Symfonie donderde als een eersteklas voltreffer de oren van Beethovens Weense publiek binnen. Geen wonder. Probeer de benen maar eens stil te houden bij zoveel dansende levenslust en ritmische bravoure. Chef-dirigent Kristiina Poska voegt hier Romance nr. 2 voor viool en orkest aan toe en trapt er haar avontuurlijke Beethoven-parcours mee op gang. Daarnaast brengt ze muziek uit haar thuisland mee. De Estse componist én levende legende Arvo Pärt staat symbool voor verstilling. Zijn muziek ademt essentie en gaat op zoek naar de 'condition humaine'. Zo ontwikkelde hij doorheen zijn carrière een muzikale taal waarin hij met ogenschijnlijk weinig middelen het hele universum weet te vatten.

De strijkstok van rijzende ster Emmanuel Tjeknavorian vertolkt voor u Fratres, een van Pärts meest iconische stukken. En als opmaat vertolkt het orkest Homeland Tune van Heino Eller, nationale trots uit Estland!

za 10 okt 2020 - 20u WACHTLIJST

deze voorstelling is een uitgesteld concert van 28/3/2020 en wegens corona-maatregelen verplaatst. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.