• 2
  • 2
zo 20 dec 2020 muziek eenheidsprijs €10
-26 jaar €5
vrijetijdspas €5

schouwburg

klassiek

ANNULATIE // JAN DECLEIR / ENSOR STRIJKKWARTET

De richtlijnen noodzaken ons om deze voorstelling te annuleren. Wie een ticket heeft voor een voorstelling in deze periode wordt persoonlijk op de hoogte gebracht over de terugbetaling

De tweede editie van Sounds of Silence opent met rasverteller Jan Decleir. In een intieme sfeer sprokkelt hij verhalen van de Grimm broers bijeen, sprookjes vol fantasie, verwondering en dramatiek. Tussendoor speelt het Ensor Strijkkwartet uit de strijkkwartetten van Ludwig von Beethoven. 

“ …Er was eens …een meisje met sluike haartjes met een strikje erin. Ze had oh, zo blozende wangetjes en ze droeg altijd schone sokjes over haar voetjes die altijd in blinkende laqué schoentjes staken met een zilveren sluiting. Ze sprak altijd met twee woordjes maar ... ze had een rotkarakter. Er was ook eens een heel oud vrouwtje, in lompen gehuld, met o-benen en zonder haar. Ze had nog een rotter karakter dan het kleine meisje! Het rotste karakter van allemaal had toch de molenaar, een reus die zo lelijk was als de nacht. Hij had twee neuzen. Er was ook een wolf, helemaal uitgehongerd, hij was vel over been, maar ... lief. Ook was er een stad in een land en in dat land waren beekjes, boten en landerijen en ... er was ook ... Beethoven” 

In hun nieuwe voorstelling, ‘Er was eens … Beethoven !’, speelt het Ensor Strijkkwartet enkele hoogtepunten uit het imposante strijkkwartet oeuvre van Beethoven en combineert dit met een keuze uit de literaire wereld van het sprookje. Net zoals Beethoven vertellen sprookjes verhalen waarbij de fantasie, verwondering , verrassing en dramatiek wezenlijke kenmerken zijn. 

Wie anders dan Jan Decleir kan je meenemen in de wondere wereld van het sprookje ? 

Wie anders dan het Ensor Strijkkwartet kan je mee nemen in de wondere wereld van Beethoven ?  

Met Jan Decleir, verteller.
Ensor Strijkkwartete: Eric Robberecht, viool - Francis Reusens, viool  - Frans Vos, alt - Steven Caeyers, cello

zo 20 dec 2020 - 10u30 AFGELAST
zo 20 dec 2020 - 14u gewijzigd aanvangsuur (niet om 12:00) AFGELAST