2
za 20 nov 2021 muziek voorverkoop €18
aan de deur €20
-26 jaar €13
vrijetijdspas €10

schouwburg

minimalistische folk-pop

DAMIEN JURADO / nieuwe datum

Damien Jurado’s minimalistische folk-pop, zijn ontroerende stem in combinatie met hartverwarmende lyrics, vestigden quasi meteen zijn status als songsmid van het hoogste allooi. De dromerige ballads van de Amerikaanse indieheld jagen rusteloze geesten na: steeds fluisterend troostend, zachtaardig en fragiel, en dat ondertussen maar liefst 25 jaar.  
Op zijn nieuwste 15de (!) solo-plaat ‘What’s New, Tomboy?’ (mei 2020) neemt de singer-songwriter de luisteraar bij de hand met songs die een uitnodigende warmte uitstralen, te midden van een bevreemdend droomlandschap.  

Het album oogst opnieuw veel bijval bij o.a. Focus Knack **** en Humo ****1/2: “Jurado levert alweer een prachtige plaat af, en hij heeft alweer amper 30 minuten nodig om alles te zeggen wat hij wil. Wat een klasse, en wat een oeuvre.”

Humo beloonde een concert dit voorjaar in De Roma met maar liefst ****1/2 en besloot: “Het vraagt véél durf om je, alleen in dat gele spotlicht, zo breekbaar te tonen. Zachtjes laat hij, het ritme stampend met die ene zool, het nummer uiteindelijk uitdoven. En weg is ook hij. Hopelijk wel niet voor lang.”