• 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
za 22 aug 2020 circus gratis / wel vooraf reserveren
schouwburg

FRESH CIRCUS CABARET

In een vol uur ambiance passeren circus artiesten van verschillende pluimage de revue. Je krijgt vijf kersverse circus acts te zien. Jullie flamboyante gastheer Wouter Verdegem praat de avond aaneen. 

Ana Lekše is een jonge Sloveense luchtacrobate die al een tijdje in Leuven woont, waar ze circusles geeft. In haar act ‘The 69 Turns’ danst en draait ze met pointes op een verticaal koord. Ze komt gevaarlijk dichtbij de grens waar perfectionisme het overneemt en je naar een donkere plek brengt. 

Willem Balduyck en Sophie van der Vuurst de Vries, samen Circus Katoen, repeteren al wekenlang in de tuin van Willem zijn ouders in Lichtervelde. Hier en daar een lichtpuntje: een residentie, een goed uitgeruste plek om verder te creëren aan hun nieuwe outdoor voorstelling ‘Grasshoppers’. En nu eindelijk een podium om hun prille materiaal te delen met het publiek. In deze try-out zie je ongetwijfeld hun visuele humor, hun vrolijke spielerei met natuurlijke objecten die ze op hun geheel eigen manier combineren met circus

 

In de act ‘Ish’ onderzoekt Dries Vanwalle wat zijn stijl van acrodance precies is. Hij probeert te weten te komen waarom hij het zo tof vind om te doen. Dries begon met circus bij de Circusplaneet in Gent en studeerde net af van de circushogeschool CODARTS in Rotterdam. 

Jonas en Sien groeiden in de Antwerpse circusschool Ell Circo d’Ell Fuego uit tot twee veelbelovende jonge acrobaten. Ze maken deel uit van Compagnie Check, een groep jonge artiesten die verder wil gaan met circus. Hun act ‘Mag dit? Kan dit?’ toont dat samen zijn niet altijd eenvoudig is. Je steunt op elkaar, maar soms iets te hard, en dan stort het in.  

Helena Sirurgue en Théo Corre studeren aan de circusschool van Rogelio Rivel in Barcelona. Hun acro porté act ‘Ça ne parle pas d’amour’ gaat over vast zitten in een cirkel, vast in een tijd. Zonder ophouden proberen ze elkaar te begrijpen, een overeenkomst te vinden tussen beide lichamen, tevergeefs.  

 

za 22 aug 2020 - 20u gratis maar wel reserveren BESTEL TICKETS!