2
di 2 + wo 3 + do 4 + vr 5 + za 6 + zo 7 + ma 8 maa 2021 online film Prijs: € 3,99
98 min.
schouwburg

de andere film

LARA

In deze filmrubriek stellen we wekelijks een film voor. Een film die we graag in onze zaal hadden vertoond. Via deze link: kan je de film bekijken.

Vandaag is het Lara’s 60e verjaardag, maar er is niemand om die met haar te vieren. Uitgerekend op die dag geeft ook haar zoon Viktor, componist en pianist, een concert waarop hij voor het eerst zijn eigen werk zal spelen. Hij is het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook die dag niets van zich horen. Haar pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en een avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen.

Regisseur Jan Ole Gerster, een van Duitslands meest gewaardeerde jonge filmmakers, maakte van ‘Lara’ een aangrijpend maar genuanceerd verhaal over een complexe, eenzame vrouw en een veeleisende moeder. ‘Lara’ speelt met de vraag hoe ver je iemand kan drijven om zijn talent ten volle te laten benutten. 

Een intrigerende film door de manier waarop het hoofdpersonage gestalte krijgt en door de feilloze acteerprestatie van Corinna Harfouch. De film kreeg meerdere prijzen op filmfestivals en oogstte terecht groot succes eind vorig jaar in de Duitse bioscopen.

Duitsland 2019 - Regie: Jan-Ole Gerster - Met: Corinna Harfouch, Tom Schilling, Volkmar Kleinert - Taal: Duits

di 2 mrt 2021
wo 3 mrt 2021
do 4 mrt 2021
vr 5 mrt 2021
za 6 mrt 2021
zo 7 mrt 2021
ma 8 mrt 2021