2
di 8 dec 2020 film basis: € 7
abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
-26 jaar € 6
vrijetijdspas € 3,50

schouwburg

de andere film

ANNULATIE // A HIDDEN LIFE

De richtlijnen noodzaken ons om deze voorstelling te annuleren. Wie een ticket heeft voor een voorstelling in deze periode wordt persoonlijk op de hoogte gebracht over de terugbetaling.

1939. Oostenrijk is net geannexeerd door Duitsland. Franz Jägerstätter, een eenvoudige landbouwer leeft met zijn gezin in het devoot katholieke Radegund. Vredig en anoniem tot een militante naziburgemeester angst voor vreemdelingen voedt en nationalisme afdwingt. Wanneer Franz de nazigroet van dorpsgenoten weigert te beantwoorden, worden hij en zijn gezin genegeerd en bespuwd. Als hij militaire dienst weigert omdat hij geen trouw wil zweren aan A. Hitler, wordt hij gearresteerd. Zijn omgeving tracht hem te overtuigen een compromis te sluiten om de schijn en zichzelf te redden, maar hij blijft halstarrig principieel. 

De tiende film van T. Malick is, na ‘The tree of Life’ en ‘To the Wonder’, weer een virtuoos in beeld gebracht en gemonteerd filmgedicht. Een dat de thema’s van Malicks oeuvre samenbrengt in een fraai staaltje morele cinema. De film mediteert zowel over de zin en onzin van geloof en overtuiging in een gek geworden wereld als over het schijnbaar futiele gebaar van een individu.

Zelfs in dit Europese verhaal blijft Malick erg Amerikaans: individuele vrije keuze maakt wel degelijk een verschil. Parallellen zien met actuele donkere tijden mag. ‘A Hidden Life’ is niet voor niets Malicks meest politieke film, maar schoonheid en verwondering blijven primeren. Bron: IVO DE KOCK in Filmmagie 702

VS/Duitsland 2019 - Regie: Terrence Malick - Met: August Diehl, Valerie Pachner, Matthias Schoenaerts, Johan Leysen, Michael Nyqvist - Taal: Engels In samenwerking met Amnesty International - Roeselare

di 8 dec 2020 - 20u AFGELAST