• 2
  • 2
  • 2
di 1 dec 2020 film basis: € 7
abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
-26 jaar € 6
vrijetijdspas € 3,50

116 min.
schouwburg

filmkus

CORPUS CHRISTI

ANNULATIE // BOZE CIALO

De richtlijnen noodzaken ons om deze voorstelling te annuleren. Wie een ticket heeft voor een voorstelling in deze periode wordt persoonlijk op de hoogte gebracht over de terugbetaling.

Dit aangrijpende, Oscargenomineerde drama met ruwe kantjes is gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen. Regelmatig doen burgers zich in afgelegen Poolse dorpjes voor als priester, al dan niet met een échte roeping. 

In ‘Corpus Christi’ droomt de twintigjarige Daniel van een carrière als priester, maar met zijn strafblad maakt hij geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd. Tijdens werkverlof naar een houtzagerij brengt Daniel een bezoek aan de lokale kapel, waar hij per ongeluk wordt aangezien voor een jonge priester – die men op dat
moment goed kan gebruiken. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog komt inhalen.

De film werd genomineerd voor Beste Internationale film op de Oscars en won 11 Poolse Academy Awards voor o.a. Beste film, Beste Regie en Beste Acteur.

Polen 2019 - Regie: Jan Komasa - Met: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna en Eliza Rycembel - Pools gesproken

di 1 dec 2020 - 20u AFGELAST