• 2
  • 2
  • 2
di 17 nov 2020 film basis: € 7
abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
-26 jaar € 6
vrijetijdspas € 3,50

96 min.
schouwburg

filmkus

ANNULATIE // FOR SAMA

De richtlijnen noodzaken ons om deze voorstelling te annuleren. Wie een ticket heeft voor een voorstelling in deze periode wordt persoonlijk op de hoogte gebracht over de terugbetaling.

 

‘For Sama’ is de eerste documentaire van de 26-jarige Syrische burgerjournalist Waad al-Kateab. Ze draagt de film op aan haar pasgeboren dochter. “Ik wil dat je
begrijpt waarom je vader en ik deze keuzes hebben gemaakt, waarvoor we vochten.” 

Met een eenvoudige digitale camera legt ze de Syrische opstand tegen dictator Assad in rebellenbolwerk Aleppo vast, vanaf het begin tot aan de gedwongen evacuatie eind 2016.
‘For Sama’ toont de Syrische tragedie van binnenuit. Het commentaar daarop bereikt ons als een brief van een moeder aan haar kind. 'For Sama' is een radicaal empathische film, waarin de liefde het haalt op de allesvernietigende kracht van oorlog.

De documentaire won tal van prijzen waaronder de BAFTA voor beste documentaire (2020), L'oeil d'or op het Cannes Film Festival (2019) en een oscarnominatie. 

"Een oorlogsfilm en een liefdesbrief: iedereen zou dit moeten zien" Trouw

“Het is ook de schoonheid van mensen die solidair en hoopvol, treurend en lachend, hun dagelijks leven proberen voort te zetten die de film zo naar de keel doet grijpen. Het is een ruwe, openhartige documentaire die absoluut moet gezien worden en terecht al meermaals is bekroond.” Demorgen.be

Syrië - Frankrijk 2019 - Regie: Waad Al-Kateab, Edward Watts - Met: Waad Al-Kateab, Hamza Al-Khateab, Sama Al-Khateab

di 17 nov 2020 - 14u30 AFGELAST
di 17 nov 2020 - 20u AFGELAST