2
di 10 nov 2020 film basis: € 7
abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
-26 jaar € 6
vrijetijdspas € 3,50

139 min.
schouwburg

de andere film

ANNULATIE // THE INVISIBLE LIFE OF EURIDICE GUSMAO

De richtlijnen noodzaken ons om deze voorstelling te annuleren. Wie een ticket heeft voor een voorstelling in deze periode wordt persoonlijk op de hoogte gebracht over de terugbetaling

 

Rio De Janeiro 1950. De twee zusjes Gusmão, onafscheidelijk maar zo verschillend, wonen nog bij hun conservatieve ouders. De 20-jarige Guida hoopt vooral de grote liefde te vinden, Euridice, 2 jaar jonger, droomt ervan om in Wenen te gaan studeren en carrière te maken als pianiste. Na een dramatische gebeurtenis worden ze door hun vader gescheiden van elkaar en gedwongen apart te leven. Terwijl ze allebei hun droom blijven najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

Deze bewerking van de gelijknamige roman van Martha Batalha brengt een subtiel en genuanceerd verhaal met wendingen op de juiste momenten. Respect en liefde voor de vrouwen, zeer overtuigend gespeeld door de twee nieuwkomers, Julia Stockler en Carol Duarte, doordringen elke scène. Regisseur Aïnouz is een expressieve kunstenaar die met kleur, licht en geluid dromerige, soms melancholische scènes schildert. De soundtrack met de vele pianopassages van Liszt, Grieg en Chopin geven dit sensueel drama nog meer schoonheid en diepte.

‘A vida invisivel di Euridice Gusmão’: een portret van energieke vrouwen, die hun vrijheid van geest onverminderd bewaren in de Braziliaanse macho-cultuur. Een bruisende film die iedereen zal bekoren.
Bron: naar brochure MOOOV 2020.

Brazilië 2019 - Regie Karim Aïnouz - Met: Carol Duarte, Julia Stockler e.a. - Taal: Portugees - Palmares: festival Cannes: hoofdprijs Un Certain Regard
 

di 10 nov 2020 - 20u AFGELAST