2
di 27 okt 2020 film basis: € 7
abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
-26 jaar € 6
vrijetijdspas € 3,50

132 min.
schouwburg

de andere film

J'ACCUSE

Frankrijk 1894. De beloftevolle Frans-Joodse legerkapitein Alfred Dreyfus wordt ten onrechte beschuldigd van spionage voor aartsvijand Duitsland. Veroordeeld voor hoogverraad wordt hij levenslang verbannen naar de gevangenis op Duivelseiland. Kolonel Picquart, hoofd van de militaire inlichtingendienst die Dreyfus beschuldigde, ontdekt echter een spoor van corruptie en leugens tot in de hoogste rangen van leger en regering. Hij wil kost wat kost de waarheid achterhalen en het complot tegen Dreyfus ontrafelen. De beruchte Dreyfus-affaire hield Frankrijk van 1894 tot 1906 in de ban en culmineerde uiteindelijk in de publicatie van de beroemde open brief 'J’accuse' van Emile Zola aan de president.

De ondertussen 86-jarige Roman Polanski (‘Tess’, ‘The Pianist’) is nog steeds in topvorm. Met ‘J’accuse’ maakt hij een eersteklas kostuumfilm en vooral een meeslepende rechtbankthriller. De antisemitische ondertoon tijdens het proces loopt als een rode draad door het verhaal. Het spektakel van klokkenluiders, ondoorzichtige militaire en diplomatieke instanties, valse persberichten en de heksenjacht op bevolkingsgroepen blijkt ook nu meer dan ooit relevant.
Bron: Chris Rachel Spatz, Historiek, 1 november 2019. Met nabespreking

Frankrijk / VS 2019 - Regie: Roman Polanski - Met: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner - Taal: Frans - Palmares: Festival Venetië - Grote juryprijs: festival Cannes Fipresciprijs voor Beste Film

di 27 okt 2020 - 20u UITVERKOCHT