2
di 13 okt 2020 film basis: € 7
abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
-26 jaar € 6
vrijetijdspas € 3,50

96 min.
De Spil

de andere film

UN FILS

Fares en Meriem beleven in de zomer van 2011 gelukkige dagen met hun elfjarig zoontje. Een gezellige familievakantie in het Zuiden van het land eindigt in een nachtmerrie voor het koppel.
Een verschrikkelijke gebeurtenis verandert hun leven voor altijd. Een race tegen de klok begint en diep begraven waarheden komen naar boven.

‘Un Fils’ kantelt van een dartel familieportret naar een intense thriller, geritmeerd door de emoties en de dilemma’s van de hoofdpersonages. 

Tunesië, 2011. Dictator Ben Ali is verdreven en in buurland Libië is leider Kadhaffi net terechtgesteld. Middenin de Arabische Lente komt dit Tunesisch hogere middenklassegezin tot de pijnlijke conclusie dat er meer nodig is dan het afzetten van een president om de culturele en religieuze tradities van een land te veranderen.
Mehdi M. Barsaoui levert met zijn eerste langspeelfilm een intens, zenuwslopend familiedrama af dat op verfijnde wijze commentaar levert op de traditionele familiale waarden en de positie van de vrouw in Tunesië. Bron: naar Bjorn Gabriels in Filmmagie 703

Tunesië 2019 - Regie: Mehdi M. Barsaoui - Met: Sami Bouajila, Najla Ben - Abdallah, Youssef Khemiri - Taal: Arabisch, Frans