2
di 29 sep 2020 film basis: € 7
abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
-26 jaar € 6
vrijetijdspas € 3,50

110 min.
schouwburg

de andere film

CLEO

De 17-jarige Cleo verloor haar ouders bij een auto-ongeval met vluchtmisdrijf. Om dat plotse verlies te plaatsen, werpt ze zich op het Brusselse nachtleven, waar ze de twaalf jaar oudere en mysterieuze Leos leert kennen, en op de pianopartituren van Rachmaninov. Samen met haar jongere broertje woont ze bij haar oma.

Bij Leos vindt ze afleiding en affectie, wellicht ook door de stilte en de zwijgzaamheid die hij uitstraalt en die zo in tegenstelling staan met de koortsachtigheid van haar leven en de heksenketel in haar hoofd. Ze lijkt zich geen vragen te stellen wat hij in haar leven komt doen. De diversiteit in de muziek (Mauro Pawlowski, Rachmaninov, Dirk Brossé) geeft gestalte aan de soms tegenstrijdige gevoelswereld van Cleo. Eva Cools wist Dirk Brossé te overtuigen om voor Cléo samen met een symfonisch orkest het Tweede Pianoconcerto van Rachmaninov te laten vertolken.

De vertolking door Anna Franziska Jäger (dochter van Anna Teresa De Keersmaeker) geeft de figuur van Cléo de nodige psychologische diepgang en bezorgt de film zijn poëtische gelaagdheid. Hierom ontving de film al verschillende prijzen. Een langspeeldebuut om u tegen te zeggen.
Bron: brochure Film Fest Gent 2019 en Bjorn Gabriëls in Filmmagie 699. 

België 2019 - Regie: Eva Cools - Met: Anna Franziska Jäger, Roy Aernouts, Natali Broods, Yolande Moreau - Taal: Nederlands/Frans - In aanwezigheid van regisseur Eva Cools.

di 29 sep 2020 - 20u BESTEL TICKETS!