2
di 15 sep 2020 film basis: € 7
abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
-26 jaar € 6
vrijetijdspas € 3,50

109 min.
schouwburg

de andere film

A WHITE WHITE DAY


“Wanneer er zoveel mist over het land hangt dat je de grens tussen hemel en aarde niet meer kan waarnemen, dan communiceren de doden met de levenden”.

Wanneer dit IJslands spreekwoord op het scherm verschijnt, raakt een wagen van de weg in een landschap waar de zichtbaarheid zo goed als nihil is. Bij dat ongeval komt de echtgenote van rechercheur Ingimundur om het leven. Nadien keert de man in zichzelf en smijt zich op het afwerken van het huis van zijn dochter. Ondertussen past hij ook op zijn achtjarige kleindochter Salka, zijn oogappel. Hij gaat in therapie om zijn verlies te verwerken, maar terwijl hij het verleden een plaats probeert te geven, ontdekt hij zaken over zijn vrouw waardoor hij de grond onder zijn voeten voelt wegzinken. Zijn steeds agressievere gedrag vervreemdt hem van zijn omgeving.

Een verhaal met vele niveaus, knappe uitdieping van Ingimundurs karakter en zijn relaties. De zwaarmoedigheid van het verhaal komt echter in evenwicht door de mooie omgang tussen de opa en zijn kleindochter, een stralende verschijning. En dan is er natuurlijk het landschap dat de sfeer van het verhaal mee ondersteunt.


Pálmason is een uitgesproken visuele verteller en 'A White, White Day', volgens de internationale pers, een visitekaartje om u tegen te zeggen. Bron: Mik Torfs in Filmmagie 702 en brochure Film Fest Gent 2019

Ijsland 2019 - Regie: Hlynur Pálmason - Met: Ingvar Sigurdsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir - Taal: Ijslands