De Spil

Filmkus & La Folia

The Bikeriders
di 15 okt 2024
di 15 okt 2024

"Ruige, maar melancholische motorfilm." De Morgen ***

Prikkelvriendelijke filmvertoningen ikv la folia - beperkt tot 100 bezoekers

Chicago, jaren 60. Na een toevallige ontmoeting in een plaatselijke bar, wordt de eigenzinnige Kathy  halsoverkop verliefd op de knappe Benny en zijn Harley Davidson, waar ze gretig achterop springt. Benny is een nieuw lid van de motorclub The Vandals, geleid door de enigmatische Johnny, die vrijheid, trouw en broederschap centraal zet. Geleidelijk aan evolueert de club van een ontmoetingsplaats voor gelijkgezinde outsiders naar een sinistere bende die diep verwikkeld raakt in een gewelddadige onderwereld. Uiteindelijk zal Benny gedwongen worden om te kiezen tussen Kathy en zijn loyaliteit aan de club.

Jeff Nicholls vond zijn inspiratie voor The Bikeriders in het gelijknamige zwart-wit fotoboek van Danny Lyon uit 1968. Het resultaat is een doorleefd tijdsdocument met een ijzersterke cast.

"De Harley-Davidson way of life spat van het scherm" Humo ***½

Ongeveer 16 procent van de samenleving heeft een afwijkende vorm van prikkelverwerking. We beleven de wereld allemaal anders. Daarom vinden we het belangrijk om na te denken over de codes en de manier waarop films vertoond worden. Zo hopen we een omgeving te creëren waarin iedereen kan genieten van de film.

Hier vind je meer info en een stap tot stap naar de zaal.

Filmkus & La Folia

Onderdeel van