De Spil

fotograaf Benny De Grove

expo billboards Circus Ronaldo
do 11 jul 2024 - zo 29 sep 2024
do 11 jul 2024
-
zo 29 sep 2024
  • do 11 jul 2024
    -
    zo 29 sep 2024
    op locatie, Roeselare
    stadscentrum Roeselare

Op billboards in het stadscentrum ontdek je de mooie sfeerbeelden van Circus Ronaldo, gemaakt door hun huisfotograaf Benny De Grove. Dit als voorsmaakje van het circus- en straattheaterfestival ‘de groote stooringe’ waar Circus Ronaldo hun nieuwe tentvoorstelling ‘Da Capo’ brengt, een prachtig visueel epos over hun familieverleden. De Grove volgt en fotografeert de Ronaldo’s sinds de jaren negentig. 
Vanaf de eerste ontmoeting voelde ik een verwantschap. Geen grote woorden, maar eenvoud: de kunst en poëzie van de imperfectie. Na een aantal jaren regelmatig rondtrekken met de Ronaldo’s voelde onze band aan als familie. Heb ik ze een tijd niet gezien, voel ik steeds die dwingende kriebel om ze opnieuw te gaan opzoeken. Het resultaat: drie fotoboeken en enkele tentoonstellingen.”

Voor de expo in Roeselare koos De Grove zes bijzondere groepsfoto’s die telkens in één oogopslag iets vertellen over een voorstelling.

Ontdek de foto’s op onderstaande locaties. In de vitrine van de Kunstacademie vind je een mini-museum met enkele attributen van de voorstellingen, alsook een portret van elke speler in ‘Da Capo’.
Nieuwsgierig naar de foto’s van Benny De Grove van Circus Ronaldo over de jaren heen?

www.bennydegrove.com/circus-ronaldo

• De Munt 8 (ARhus)
• Citroenstraat
• Henri Horriestraat 42
• Leenstraat 35 (Paterskerk)
• Polenplein 15 (inrijpoort KOERS)
• Leenstraat 14 (SASK)
• Wallenstraat t.h.v. huisnummer 8 (Vismarkt)

De expo maakt deel uit van Kunst in de Stad 2024
Expo The Smiling Response: 'met een glimlach door de stad'
Gratis tentoonstelling van donderdag 11 juli tot en met zondag 29 september.

Alle info vind je >> hier

Deze expo is een voorsmaakje op het circus- en straattheaterfestival 'de groote stooringe' waar Circus Ronaldo drie dagen zal spelen in een tent op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt en maakt ook deel uit van de zomerexpo 'The Smiling Response', een organisatie van Stad Roeselare i.s.m. De Spil.