De Spil

Faust

theater arsenaal, DE MAAN en deCompagnie
6de secundair
do 14 nov 2024 13:40 - 15:15
do 14 nov 2024
13:40 - 15:15
  • do 14 nov 2024
    13:40 - 15:15
    6de secundair
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • max: 450 toeschouwers

Faust, Mephisto, Goethe. Hoe zat dat ook alweer?

Faust zoekt al zijn hele leven naar dé kennis om de wereld te begrijpen. Hij sluit een pact met de duivel. Die vervult zijn wensen in ruil voor zijn ziel. Faust krijgt een lief, een kind, verliest beide. En dat twee keer. Al die foute wensen! Hij draait zijn leven om en wordt gelukkig met eenvoudige dingen. Omdat hij zelf het geluk vindt, is het duivelspact ongeldig. Hij houdt zijn ziel, gaat naar de hemel en ziet zijn lief daar terug.

Deze ‘Faust’ is nog steeds op zoek naar betekenis. Samen met de duivel vertrekt hij op een queeste langs de evolutionaire weg die de mens heeft afgelegd. Onderweg proeft hij van lust, liefde en macht. Maar hoe krijgt hij die leegte gevuld?

Een unieke ontmoeting tussen klassieke muzikanten van wereldniveau, de poëtische beeldtaal van figurentheater DE MAAN en de typisch Lazariaanse cocktail van humor en drama, geniaal literair talent en onbescheiden platvloersheid.

Bij deze voorstelling is de theatersommelier aangeraden! Een medewerker komt bij jullie langs met een smaakmaker voor de gekozen theatervoorstelling.

credits

Van en met: Paul Contryn, Koen De Graeve, Greet Jacobs, Joris Van den Brande en Ariane van Vliet - Compositie: Mathias Coppens - Dirigent: Michiel Delanghe - Muzikanten: 6 muzikanten uit deCompagnie - Coproductie theater arsenaal, DE MAAN en deCompagnie - Coproductie Perpodium  - Met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid en Literatuur Vlaanderen