De Spil

Wanderink

Anastassya Savitsky / FroeFroe
vanaf 6 jaar
zo 23 mrt 2025 15:00 - 16:00
zo 23 mrt 2025
15:00 - 16:00
  • zo 23 mrt 2025
    15:00 - 16:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • leuke extra's voor en na de voorstelling

Op een hellend wit vlak dansen Libby en Anastassya op het ritme van een tekening, die live ontstaat en op het vlak geprojecteerd wordt. Hun bewegingen worden gestuwd door de muziek van Tim Vanhamel (Millionaire). In de continue verandering van beeld en klank zijn de dansers deel van een wonderlijk universum. Tijdens de transformatie van een zwart-wit tekening naar een levendig en kleurrijk schilderij worden de dansers opgezogen in een wondere wereld die je verbaast en meesleept.

Anastassya Savitsky emigreerde als jong kind vanuit Wit-Rusland naar Israël en later naar België. Na haar eerste fascinerende, intergalactische familievoorstelling 'Stellar Boem’ kleurt ze nu met ‘Wanderink’ het wit blad van haar kinderjaren in met al haar ervaringen in de nieuwe werelden die ze ontdekt heeft en die ze graag wil delen met ons.

credits

Concept: Anastassya Savitsky – Dans: Libby (Elisabeth) Ward en Anastassya Savitsky – Muziek: Tim Vanhamel – Scenografie: Joé Agemans – Dramaturgie: Louise Van den Eede – Lichtontwerp: Tim Oelbrandt – Lichtplan: Lies van Look - Techniek: Koen Vanhoecke - Residentie: VIERNULVIER, CAMPO, KAAP, De Warande en Monty -  Techniek: Koen Vanhoecke - Outside eye: Marc Maillard - Met dank aan CC De Ververij, Het Krokusfestival - Coproductie: Theater FroeFroe - In samenwerking met hetpaleis - Met steun van de Tax Shelter regeling van de Belgische Federale Overheid via Perpodium