De Spil
Knut Aaserud

Daniel Herskedal + Mari Kalkun
double bill
za 18 jan 2025 20:00 - 22:00
za 18 jan 2025
20:00 - 22:00
  • za 18 jan 2025
    20:00 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    de komedie
  • inleiding om 19u15 door Peter Roose

Daniel Herskedal 

De Noor Daniel Herskedal maakt muziek die tot de verbeelding spreekt. Als solo muzikant op tuba en bastrompet combineert hij jazz, kamermuziek en folk tot een origineel, melodieus en betoverend geheel. Hij speelt met zoveel diepte en intensiteit en verlegt tegelijk op virtuoze manier de grenzen van zijn instrument.
Daniel Herskedals ster is gestaag aan het rijzen en hij behoort inmiddels tot de meest gevraagde muzikanten van Noorwegen. Dat hij bijzondere en vaak ook filmische muziek maakt, is zelfs Hollywood niet ontgaan. Dat bleek toen de muzikant de vraag kreeg van Brad Pitts productiemaatschappij om muziek te schrijven en bewerken voor de film ‘The Last Black Man in San Francisco’.
Vorig seizoen kon zijn geplande concert niet doorgaan, nu komt hij zijn nieuw solo album ‘Call for Winter II’ (sep 2024) voorstellen.

Mari Kalkun

De Estse Mari Kalkun weet een sfeervolle klankwereld te scheppen waarin de ongerepte bossen en ijzige landschappen van haar thuisland nooit veraf zijn. In de puurheid van stem, piano en kantele (een traditioneel Ests snaarinstrument), creëert Kalkun folk die zich in een lange Baltische traditie inschrijft, tegelijk heel persoonlijk en diep geworteld. Door het gebruik van loopstations en elementen uit songwriting en jazz klinkt die verfrissend hedendaags.

De internationaal geprezen artieste bracht vorig jaar haar solo album 'Stories of Stonia' uit (bij Real World  Records), mede geproducet door Sam Lee.

"Kalkun’s singing is at the heart of things; joyous and lamenting by turns, but always poised and melodious, her poeticism apparent even without translation. A magical creation."  The Guardian